Arta de a fi RESELLER – Clientul este Regele!

reseller
reseller

 

Reseller-ul nu este doar omul din mijloc, cel care revinde un produs/serviciu și încasează câțiva bani extra. Acesta este necesar pentru industria de web hosting, în general. Un reseller se axează pe cel mai important lucru din aceasta industrie, și unul destul de uitat uneori și anume CLIENTUL. Deși uneori este nevoie și de anumite abilități tehnice, reseller-ul se bazează în special pe compania de găzduire (sau compania mamă). Aceasta îi oferă un sistem funcțional și bine pus la punct ca acesta să își poată dezvolta propria afacere. Gândește-te la o formă de franciză, dar personalizată. Reseller-ul trebuie sa identifice corect, cea mai buna firma de găzduire care îi va oferi cel mai bun sistem. Din punct de vedere tehnic, reseller-ul este identic cu firma mamă de unde are găzduirea deoarece se folosește de echipamentele tehnice ale acesteia pentru a-și desfășura activitatea. 

 

Foarte importanta este încrederea între părți. Comunicarea directă între aceștia este o condiție esențială pentru a putea crea o cooperare de succes. Vor exista momente când reseller-ul poate avea nevoie de anumite informații tehnice sau poate întâmpina probleme de natura tehnică, iar din acest motiv o comunicare rapidă și eficientă cu firma de hosting poate însemna succesul sau eșecul său. 

 

Sunt foarte multe beneficii în a fi un reseller. Printre acestea numărăm doar câteva: 

  • Faptul că îți poți găzdui propriile site-uri pe platforma ta fără a mai avea restricțiile unui cont de client simplu;
  • Costul redus cu care poți porni o afacere. Nu cred că mai există în lume o afacere care să poată fi pornită cu un cost lunar de doar câțiva Euro;
  • Banii, banii și iarăși banii. Un reseller bun poate face câteva mii de Euro pe lună. Totul ține doar de el!
 

Costurile de pornire sunt foarte mici comparativ cu cele necesare pentru a-ți crea propria afacere de web hosting. Nu ai nevoie să cumperi servere, să le găzduiești într-un data center, să asiguri Internet, curent electric pentru servere. Pe scurt – nu ai nicio bătaie de cap de genul!

 

Nu uita ca reseller-ul nu este limitat doar la site-uri de dimensiuni mici sau medii. Poate găzdui atât magazine virtuale cu mii de produse, cât și bloguri personale, nu există nicio limitare. Desigur, contează și pachetul oferit de firma mamă, dar de regulă aceste lucruri pot fi negociate. În cazul în care cineva este serios în a-și deschide o astfel de afacere, compania mamă de hosting, va pune la dispoziție cele mai bune resurse pentru ca reseller-ul să aibă succes.

Rețeta pentru Succes

În timp ce preturile oferite de compania mamă sunt fixe, reseller-ul are libertatea să pună orice preț consideră de cuviință. Totul ține de nișa pe care dorește să o atace și de planul sau de afacere. Când determină strategia de preț pentru serviciile sale, reseller-ul trebuie să țină cont de alte oferte ce vin împreună cu serviciul de hosting. De exemplu: achiziția de domeniu, certificat SSL, design-ul site-ului, SEO, scrierea și/sau instalarea de scripturi. Clientul poate avea și alte cerințe, iar reseller-ul trebuie să fie pregătit pentru acest lucru. 

 

Reseller-ul are oportunitatea să își creeze o reputație în industria web hosting-ului și să își formeze o baza solidă de clienți. Dacă baza e suficient de mare, acesta își poate crea chiar și propria firma de găzduire web. Oportunitățile sunt nelimitate, atâta timp cât reseller-ul știe cum să își gestioneze clienții.

 

B3 Hosting te poate ajuta în demersul tău de a deveni un reseller de succes. Contactează-ne explicându-ne de ce vrei să devii reseller si ce plan ai și noi îți oferim toată infrastructura necesară să reușești!

 

De asemenea, dacă ai nevoie de ajutor pe partea de Web Design/Development sau de performanță, nu ezita să-i contactezi pe cei de la B3 Digital. Vei avea o surpriza placută!